Striae treatment

Zwangerschapsstriemen of striemen doordat je gewicht is gaan schommelen: het kan allemaal (en is ook allemaal normaal!). Onze Striae treatment is dé methode om striemen op een natuurlijke en veilige manier te verwijderen. De Striae treatment is een behandeling bedoeld om striemen op het lichaam weg te halen. De behandeling bestaat uit twee verschillende methodes: Microneedling RF treatment en Fibroderms. Deze methodes stimuleren de productie van collageen, huidelastine en zorgen voor een versterking van de huidverbeterende eiwitten.

Wij zijn trots op een 4,6 klantbeoordeling

De behandeling in het kort

De Striae treatment verloopt om te beginnen aan de hand van de Microneedling RF treatment. Onze exclusieve apparaten maken gebruik van radiofrequentie-energie in combinatie met hyaluronzuur; een krachtig ingrediënt dat de huid steviger maakt, waardoor fijne lijntjes, striae, rimpels en (acne)littekens vervagen en de huid wordt gelift. 

  • De striae treatment is effectief, veilig en zorgt voor het snelste resultaat

  • Verse striemen hebben groter kans om volledig hersteld te worden

  • 2 methodes wisselen elkaar af gedurende de behandelingen

  • Er is een korte genezingsperiode

  • Elk gebied met striemen is te behandelen

  • De prijs is afhankelijk van de grootte en het gebied van de striemen

Voor de behandeling

Voor een optimale behandeling is het belangrijk om te weten dat deze behandeling niet kan worden geboekt tijdens een lopende zwangerschap of wanneer er borstvoeding wordt gegeven. Dit is vanwege de mogelijke aanwezigheid van afvalstoffen in het bloed, die via de moedermelk bij het kind terecht kunnen komen. Hoewel deze afvalstoffen niet schadelijk zijn voor het kind, willen wij als The body specialist geen risico nemen dat het pasgeboren kind onnodig blootgesteld wordt aan deze stoffen.

Het is essentieel om striemen zo snel mogelijk te behandelen voor het beste resultaat. Verse striemen hebben namelijk een grotere kans om volledig te herstellen, terwijl verouderde striemen vaak alleen ‘minder zichtbaar’ kunnen worden gemaakt. Door tijdig actie te ondernemen, kunnen we de behandeling effectiever laten zijn en de kans op een bevredigend resultaat vergroten.

Na de behandeling

Om het herstelproces van de huid na de Striae treatment te bevorderen, raden wij aan om na de behandeling minimaal 2 liter water te drinken. Dit stimuleert de afvoer van afvalstoffen, wat resulteert in snellere en betere zichtbare resultaten.

Een van de voordelen van RF Microneedling is dat het oppervlak van de huid – de opperhuid – minimaal wordt beschadigd. Hierdoor zijn er meestal weinig tot geen blauwe plekken. De typische roodheid die optreedt tijdens de behandeling zelf zal binnen een dag of twee verdwijnen. Daarnaast heeft de Fibroderms-behandeling weinig tot geen bijwerkingen, behalve dat de striemen paars kunnen kleuren en iets kunnen opzwellen. Dit is een normale reactie en hoort bij het behandelproces.

Natuurlijke en veilige methode

Eenmaal op de gewenste diepte in uw huid, geven de micronaalden laserenergie vrij onder het huidoppervlak. De energie geeft een signaal aan het lichaam af om de aanmaak van collageen te stimuleren. 

Microneedling met RF werkt door directe diepe stimulatie in de huid te veroorzaken. Tijdens de eerste drie maanden na de behandeling reageert de huid door nieuw en meer collageen en elastine aan te maken. Dit verbetert dus de algehele textuur en het uiterlijk van uw huid. Ook poriën en littekens worden verbeterd. Dit is een groot voordeel voor actieve acne en acnelittekens.

Naast de microneedling met RF, zetten wij ook een apparaat met vacuümeigenschappen in, genaamd Fibroderms. Deze is speciaal ontworpen om de bloedstroom te versnellen. De vacuümstang wordt heen en weer bewogen over striemen in scheurrichting. Hierdoor ontstaat er gecontroleerde schade op de striemen, welke het volledige herstel van de striemen bevordert

Veelgestelde vragen over striae treatment

Heb je vragen over striae treatment? Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over deze specifieke behandeling voor het verminderen en verwijderen van striae op het lichaam.

Ik ben zwanger, kan ik deze behandeling nemen?

De behandeling is niet mogelijk wanneer er sprake is van een zwangerschap of wanneer er borstvoeding wordt gegeven.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn er maximaal 6 behandelingen nodig voor het optimale resultaat.

Is het resultaat blijvend?

Het resultaat is blijvend, mits er geen gewichtsschommelingen plaatsvinden.

Wat is striae treatment?

Striae treatment is een gespecialiseerde behandeling die gericht is op het verminderen en vervagen van striae, ook wel bekend als zwangerschapsstrepen. Deze strepen ontstaan vaak als gevolg van snelle groei, zwangerschap, gewichtsschommelingen of hormonale veranderingen. Met striae treatment worden geavanceerde technieken gebruikt om de huidstructuur te verbeteren en de zichtbaarheid van striae te verminderen.